ponedeljek, 27. oktober 2014

Iz poletja v zimo...

...večkrat smo že v aprilu skočili v poletje. Tokratni prehod je še bolj nenavaden, v torek popoldan je bilo še 26 st., v sredo zjutraj bi potrebovala že bundo...
Zato pa je tako prijetno v kuhinji na toplem:

JABOLČNA PITA S SLADKIM DROBLJENCEM:
za testo potrebujemo 45 dag moke, 20 dag masla, 2 jajci, limonino lupino, ščepec soli, 10 dag sladkorja, malo pecilnega in pol lončka kisle smetane.

Za nadev: 6 - 8  naribanih jabolk, cimet, sladkor, na maslu prepražene drobtine (2-3 žlice na 1 žlici masla), 4 žlice mletih mandljev, 1 žlica sladkorja za drobljenec.

1/4 testa zamrznemo, ostalo damo na hladno. Razvaljamo testo, po testu potrosimo prepražene drobtine, naložimo naribana jabolka. Testo iz zamrzovalnika naribamo (pozor, mora biti res vsaj napol zamrznjeno) pomešamo z mandlji in 1 žlico sladkorja. Delamo hitro, da se ne sprime v cmok. Potresemo po piti in pečemo pribl. 40 minut na 180 st., da pita postane zlato rjava.


3 komentarji:

  1. mmmm ... to pa res moram poskusiti ... komaj cakam ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Tvoje pite so njami, tud tole bom sprobala.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmhm ja pred 10 dnevi sme jo tudi jaz naredila - bila je njamsiiiiii. Uf bi pasal zdaj en kos :-)

    OdgovoriIzbriši