sobota, 11. oktober 2014

Dišeči (prejšnji) vikend - II

...pa je padlo iz kalupa!  Malo sem pomagala, pa je šlo:


Ognjičevo milo po istem receptu kot zadnjič. Tokrat sem pripravila izvleček ognjiča z namakanjem (in pogrevanjem) v kokosovem maslu, zato je milo sončno rumeno. 



Spet ni šlo brez konoplje....v tej seriji ima vonj po sivki. Verjetno bo zmešana še ena serija, z vonjem po rožmarinu. Zmešala bom še eno čokoladno in "himalajo", potem pa čarovniško kuh´no spet zapiram do konca leta. 
Dobila sem nekaj vprašanj o receptih, kako se lotiti dela in katera mila bi bila primerna za praznično obdarovanje. Ideja je super, net je poln receptov, tudi moji recepti niso skrivnost, vendar ne želim biti "dežurni krivec", če se ne bo posrečilo :-P. Preden se lotimo dela, si je potrebno prebrati o NaOH in o varnosti pri delu z lugom. Prvega mila nikakor ne moremo dati iz rok, ampak ga moramo najprej nekaj časa preizkušati sami. Tak je pač moj način dela in pristop do vsega, kar se lotim (povsod mi seka ven moja poklicna deformacija). 

Tale dišeči kupček pa ni od prejšnjega vikenda:


Dišeč rženi hlebček bo šel "v uporabo" takoj, ko si malo oddahne od vroče pečice:-))


2 komentarja:

  1. krasna mila prihajajo izpod tvojih rok, tudi kruhek ni od muh, lep topel pozdravček Irna

    OdgovoriIzbriši
  2. krasna mila, verjetno so prav posebna za kožo!
    lp

    OdgovoriIzbriši