sobota, 20. marec 2010

Sladka uganka in bombonček:-))

"Kaj ko bi kupila to seme"......je lani ob tem času sitnaril prestolonaslednik.
"Ah, saj ne bo nič iz tega, ampak če že hočeš, pa naj bo, bova vseeno poskusila".....nekako nisem želela zatreti njegovih prvih vrtnarskih poskusov...slika na ovitku je veliko obetala in čeprav je bil rezultat zelo drugačen, sva bila presenečena in tako navdušena, da bova letos ponovila:-))

Začelo se je v modernem klimatiziranem rastlinjaku:


in po tednih potrpežljivega čakanja je notranjost v teh dneh takšna:

Sledi še pikiranje, sončenje na okenskih policah in nato še utrjevanje na terasi, v juniju bodo rastlinice pripravljene na sajenje, od julija do zime pa........komaj čakava:-)))

SLADKA UGANKA: Kaj mislite, kaj sva posejala?
Ko sem urejala ta b(r)logec, nisem pričakovala, da bodo moje packarije vseh vrst (tudi tiste neustvarjalne) zanimive tudi za druge - res sem prijetno presenečena nad odzivom!
Presenečena sem tudi sama nad sabo, ker se držim zastavljenega urnika in marljivo objavljam vsak teden, do zdaj že skoraj 50 krat...kdo si bi misli, kampanjec kot sem....

Do 1. aprila ugibajte, kolikokrat želite, napišite toliko odgovorov, kot želite...nagrado dobi tisti/tista, ki bo PRVI PRAVILNO rešil/a uganko.

Nagrada? Pletene nogavičke, ki bodo po barvi zelo spominjale na plodove, ki bi naj zrasli na teh zdaj še miniaturnih rastlinicah.

Do takrat bom pa "v ilegali" - sonček že prijetno greje in začenjam z novim področjem svojega ustvarjanja - vrtnarjenjem! Lepo se imejte in uživajte v pomladi!



9 komentarjev:

  1. Ajejej. Le kaj bi bilo? Mogoče celo kaki feferončki ( no, čili). To bi znalo sineta pritegnit :P

    OdgovoriIzbriši
  2. mogoče so jagode, ali pa borovnice :) teh so ponavadi otroci veseli ;) lepi izdelki, sploh šali so čudoviti! lp

    OdgovoriIzbriši
  3. O, zanimiva naloga. Jaz bi rekla lampijončki.
    ;)

    Pa uživajta ob vrtnarjenju ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. To pa je res zanimiva uganka ...
    No, pa poskusimo: bodo malancani???

    OdgovoriIzbriši
  5. Po vsem povedanem sklepam, da so jagode. Tista beseda 'plodovi' me je navdala na to. Tako da ostajam pri tem, ampak je že pred mano isto razmišljala Urška :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. To pa je vprašanje, pa naj bodo, recimo, bučke-lubenica????????? :-))

    OdgovoriIzbriši
  7. zanimivo....res zanimivo:-)

    Glede na to, da je pravilna rešitev ENA SAMA, vas prosim, da napišete le en nedvoumen odgovor:-))
    Pri odgovorih v stilu: mogoče je to, ali pa ono, je to ali to, pač ni dokončne odločitve in moja mularija pri pisnih nalogah ne dobi točk, ker jih imam na sumu, da niso čist prepričani in kalkulirajo: nekaj od tega že bo in naj si "stara" sama najde pravilen odgovor:-))) moja profesionalna deformacija pač zahteva nedvoumen odgovor.

    hehehe nimate sreče:-))) šolnik sem, pa še tehnične stroke po vrhu in to take, kjer toleranco določamo v tisočinkah:-)))

    OdgovoriIzbriši