...letošnji dopust je bil prava loterija. Ko smo končno ujeli dobrih 10 dni lepega (morskega) vremena v paketu, smo dan pred odhodom domov dobili dodatek: vihar, utrgan oblak in točo - čez dobro uro pa spet nebo brez oblačka, sonce....narobe svet. Treba bo spet nazaj, na smokve.
Doma pa kaos - polomljene sončnice, od jutra že ravnam fižolovke, pobiram paradižnik, melancane, stročni fižol in kuham, čistim, zamrzujem...
Ko sem v pečico naložila še zadnje kozarce s paradižnikovo mezgo, so se mi v oko zataknile zrele slive v košari. Če jih pustim, bodo do jutri polne mušic...pa sem se lotila:
S. že od junija "jamra", da kuham čudne marmelade...marmelada je baje samo iz enega sadja in (pre)sladka. Takih pa letos skoraj ni, saj vsakič kombiniram nove okuse in barve:-)) Letos prevladujejo robide, ki jim mokro poletje prav ugaja. So skoraj brez koščic in jih ni potrebno pasirati. Vsakič imajo drugačen dodatek: ribez, marelice, borovnice, maline, kar sem pač obrala okoli vrta.
Včeraj je nabral je slive in se pozanimal, ali bom skuhala marmelado...naj mu bo: imamo pravo sladko slivovo marmelado :-))
Ampak...ko je v loncu ostal še dober liter mase, sem vanjo nalomila temno čokolado. Božansko! Čokoladnih namazov sploh ne maram, ampak tole...tole gre jutri zjutraj na palačinke:-))) Ko sem na glas razmišljala, kako se bo obdržala v kozarcih, sta domača degustatorja zatrdila, da se sploh ne bo imela časa pokvarit:-))
Jutri pa naprej...na programu je namaz iz jajčevcev in vsega ostalega, kar trenutno najdem na vrtu.
Vidim, da delaš odlične marmelade.
OdgovoriIzbrišiProsim za recept za namaz iz jajčevcev.
hvala, letošnje poletje samo pacam po kuhinji, drugo ustvarjanje je trenutno na stranskem tiru. Pač ni vroče:-)
OdgovoriIzbrišiDomače dobrote in pridne roke:)
OdgovoriIzbriši