nedelja, 6. april 2014

Babji firbec - končno poročilo:-)

...čeprav še nista minila dva meseca, sem morala poskusit, kako se umivajo roke z domačo žajfco:-) Če bi peklo, bi še pustila, ampak ni...6 tednov čakanja je očitno že dovolj.
Najbolje se obnesejo te neugledne kocke z vonjem po dišeči pelargoniji in vrtnicah ter kokosovo milo z et. oljem pomaranče:


Kocka krasno vlaži kožo, po dolgih letih mi po umivanju ni treba rok mazati s kremo. Kokos pokrbi za čiščenje: ko pridem z vrta, z rok postrga vse ostanke in roke so mehke.
Čokoladno milo me ni prepričalo: ne peni se tako kot svetla mila in kakav (ki sem ga potrosila po vrhu), je treba dobro sprati z rok....vem za drugič:-)  Solno milo je začelo plesneti, zato sem ga zavrgla. Olivno milo pa še čaka.

Ker se škatla z dišečimi koščki ta vikend nekam hitro prazni, sem včeraj naredila novo zalogo:



Mešanica olivnega olja, kokosovega masla, kariteja, mandljevega olja, malo kakavovega masla, babassu, da bo dišalo pa bergamotka, grenivka, vanilija...in spet bo treba čakati...očitno sem takrat, ko so delili potrpljenje, manjkala...jaz bi poskusila kar takoj:-)))

Za moški del ekipe (pravijo, da bi raje kot vrtnice vohali kaj bolj "konkretnega") pa cedra in rožni les:


Originalnih modelov za milo ne bom kupovala, lepše so mi dišeče tortice, srčki, praline...zadnje milo sem ulila v  keramično posodo, ki sem jo oblekla v prozorno folijo.
Raje bom zapravljala za sestavine:-))


Med čakanjem sem pa seveda čepela v korp´ci:


Tokrat je bolj malo - se pozna, da motike in pletilk ne morem hkrati držati v rokah:-)) Vrtnarska sezona je na vrhuncu, v teh dneh bom v rastlinjak posadila cepljene paradižnike in sadike kumaric.

8 komentarjev:

  1. oooo, pridna. in tele žajfice ... berejo se omamno ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Super milo. Glede na sestavine verjamem, da je balzam za kožo.
    Pisane nogavice, prijetno bodo grele noge in privabljale poglede.

    LP Atenka

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala obema:-) Zdaj imam vsak dan zelene prste, ni veliko časa za nogavice. Žajfca je pa presenečenje - še ko sem jo mešala pravzaprav nisem verjela, da bo uspelo. Zdelo se mi je preveč enostavno. Pa jo z lahkoto naredimo sami doma.Tudi z najbolj enostavnimi sestavinami bo boljša kot kupljena. Hecno!

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmm, kar pojedla bi :) Verjamem, da si navdušena in ti zaloge kar kopnijo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Mmmhmh odlično, hvala za poročilo in upam, da bolečine minejo čimprej ;-) počasi bomo spet ogrete za delo na vrtu ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Pohvale za domače milo,super.

    OdgovoriIzbriši
  7. nelya, prekrasno. super, da si se lotila tega. mene tudi mika, da bi si naredila, te pobaram po receptu, ker je že preizkušen. imam tudi izsušene roke od prepogostega miljenja s kupljenimi mili.
    nogavičke so pa itak super.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  8. Iris, ni problema, kar vprašaj!

    OdgovoriIzbriši