Izvolite!
Včeraj je mularija praznovala in po tradiciji smo skupaj pripravili nekaj užitnega za na praznično mizo. Hči je imela čez obložene kruhke, midva s Simonom pa sladkarije. Lani je bila potratna potica, letos pa je moralo bit nekaj bolj modernega (mularija razvajena!), torej rolade.
Glede na zunanje temperature se je proti večeru prav prijetno pogreti ob pečici, zato dodajam še recepte:
VANILIJEVA ROLADA
5 jajc, 15 dag sladkorja, 15 dag ostre moke, malo pecilnega
Namaz: zmešamo slivovo marmelado in mlete orehe
ČOKOLADNA ROLADA
enake sestavine kot vanilijeva, dodamo le še 2 žlici grenkega kakava in malo vode.
Namaz: zmešamo kislo smetano in kokosovo moko, sladkamo po okusu
OREHOVA ROLADA (skoraj) brez moke
5 jajc (ločimo rumenjake in beljake, sneg dodamo v maso na koncu), 10 dag sladkorja, 10 dag mletih orehov, 1 žlica moke
Namaz: gosta kisla smetana (ali stepena sladka)
V vseh primerih maso namažemo na peki papir v velikem pekaču, pečemo 10 - 15 minut na 180 st.. Še vroče skupaj s peki papirjem zvijemo in rolo zavijemo v kuhinjsko krpo, da se ohladi. Hladno previdno razvijemo (da ne poči), namažemo in ponovno zvijemo. Po želji prelijemo s stopljeno čokolado. Ker sem šla v štacuno brez listka, so naše rolade posipane s sladkorjem v prahu:-)
A ste kar sredi tedna praznovali? Mi smo tudi.Kar dva dni. Pa si je punca vse pecivo spekla sama, ker je mama itak cele dneve v službi.
OdgovoriIzbrišiPa vse najboljše slavljencu :)
Suzy
Hvala v njunem imenu. Bili smo praktični, kar oba sta praznovala naenkrat:-))
OdgovoriIzbriši