(malo "popravljen" recept iz stare Slovenske kuharice)
5 jajc zmiksamo z 30 dag kristalnega sladkorja, dodamo 30 dag ostre moke in naribano limonino lupino. V maso vmešamo na koščke narezano suho sadje, arancine, koščke čokolade,....skupaj naj bo od 30 do 50 dag, odvisno pač od tega, kaj in koliko imamo doma - malo pospravimo po predalih:-)))
Vse skupaj presipljemo na s peki papirjem obložen pekač, razgrnemo in pečemo na 180 st., dokler po vrhu ne porjavi. Vročo ploščo s peki papirjem previdno preložimo na kuhinjsko krpo in razrežemo na koščke. Na pekač damo nov peki papir, koščke naložimo nanj in jih v še topli pečici posušimo. Po potrebi še vklopimo na 100 st., da se posušijo do konca. Suho pecivo se v zaprti posodi obdrži tudi mesec dni.
Ni komentarjev:
Objavite komentar