nedelja, 12. junij 2011

(Skoraj) popolna nedelja...

...prijazni sosedje so naju s Simonom povabili na češnje. Seveda sva se najedla do sitega, potem pa sva nabrala še za domov :-) Ker se baje spodobi (je rekel mulc), da se oddolživa za tako prijaznost, je naredil origami perunike za gospe in spekla sva češnjev kolač, seveda tudi za sosede:-)). Za fotografiranje je potreboval še vazo - oblekla sva piksno od kapučina...na češnjo sva povabljena še vse prihodnje dni:-))))
Perunike v venčku zgledajo takole:
Mulc ima spretne prste in je čist padel v zgibanje papirja, jaz pa opažam, da mi manjka praksa in se moram nujno bolj "izobraziti" na področju papirologije:-)))))
ČEŠNJEV KOLAČ

naj bi nastalo nekaj drugega, ampak sem raje uporabila klasiko, ki se zmeraj posreči:
1 lonček sladkorja, 1 jogurt, 2 lončka moke, malo pecilnega, 2 žlici olja in 4 jajca. Pribl. 1/2kg sadja za potrosit. Zmiksamo jajca s sladkorjem, dodamo ostalo, vlijemo v namazan pekač in potrosimo s sadjem. Peče se pribl. 45 minut na 180 st. oziroma dokler ni po vrhu lepo svetlo rjavo.
Koščice bodo počakale, da jih bo dovolj, torej bova še ves teden pridno jedla češnje :-))))potem pa gredo v blazinico.
Ravno ko sva hotela nazaj na češnjo, se je ulilo. Počasi že pakiram za morje, april pa sploh noče od nas...

4 komentarji:

  1. Rabiš knjigo z vzorci? sem jo enkrat dobila za darilo skupaj s papirčki, pa sva se malo igrali z dečvo, potem pa sem jo pospravila na polico :)
    Nas je prav lepo napralo na pikniku danes, še dobro,d a imamo strehco.
    Če bi imela dovolj sestavin doma, bi te šla takoj kopirat. Imam sveže primorske češnje, pa ne dovolj moke in jajc :( ampak saj bodo jutri tudi še dobre :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm, dobro zgleda. Diši kar čez ekran. Hvala za recept. Origami šopek je res lep. Pohvale izdelovalcu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Lepo sta se imela in še to kar sta naredila je krasno. Se že odpravljate počasi na morje, kaj? Jaz še pomislim en raje :)

    OdgovoriIzbriši
  4. O, vaju se pa splača povabit na češnjo ;) Pite namreč ne rastejo na njej ;)
    Pa krasne rožice in vaza.
    Lepe počitnice!

    OdgovoriIzbriši