MLEČNI KRUH
1 kg mehke moke
1 kocko kvasa ali 2 vrečki suhega
15 dag sladkorja
15 dag masla
1 žlička soli
limonina lupina
5 rumenjakov
rozine, citronat, oranžat, koščki čokolade, itd...
maslo stopimo in malo ohladimo, rumenjake stepemo s sladkorjem, vse skupaj dodamo kvascu in moki in zamesimo testo. Ko vzhaja, vanj vmesimo rozine ali druge dodatke in oblikujemo hlebec, ki naj ponovno vzhaja. Pečemo pribl. 1 uro na 200 st.. pred peko testo premažemo s stepenim jajcem ali samo z mlekom
Rezultat? Tukaj je:
Mmmmmmmmmmmm, do Litije diši :-)).
OdgovoriIzbrišiHvala še za en fajn recept !!
Z rozinami??? Tudi pod razno ne :)))) zgleda pa vseeno lepo :)
OdgovoriIzbrišiMmmmmmm, mlečni kruh me spominja na rano mladost. Njami, kako je bil dober.
OdgovoriIzbrišiSi kar mislim, da bo pri vas pošteno dišalo. Že ta kruh je fantastičen.
OdgovoriIzbriši