petek, 14. maj 2010

Okus po spominih...

...moja prva tašča - naša oma - je bila odlična kuharica in strastna zeliščarica. Marsikatera moja sladka "packarija" še danes nastaja po njenem receptu. Bili sva si zelo blizu in še zdaj, po desetih letih, odkar je ni več, se spominjam okusa in vonja njene čajne mešanice, ki jo je potrpežljivo nabirala od zgodnje pomladi. Začela je s trobenticami, cvetovi in listki gozdnih jagod in robidnic, nadaljevala s kamilicami, bezgovim cvetjem, meto, meliso, lipo, malinami, jagodami,...in končala jeseni z zrelimi bezgovimi plodovi. Vsako leto je imel njen čaj drugačen okus, glede na prevladujoče sestavine.
Nikoli ni bilo "pravega" časa za nabiranje, danes pa so mi kamilice pridišale na teraso in sem se v hipu odločila:
Na bližnjem travniku sem nabrala cvetove gozdnih jagod in robide, na vrtu meliso....nadaljevanje seveda sledi...
Me prav zanima, kaj bo nastalo

8 komentarjev:

  1. kaj bo nastalo? dišalo bo iz skodelic, dišalo po domačem in pristnem in takoooo pasalo, mmm ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Domače je najboljše - brez umetnih arom in barvil. Vsaj veš, kaj kuhaš in kaj piješ:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mal sem pregledala za nazaj tvoje umetnije. Svaka ti čast, šivanje ti šiba 100 na uro.

    Čajček pa bi bil že zdaj dober. Nisem pa zasledila kako napreduje tvoj zeliščni kotiček?

    OdgovoriIzbriši
  4. oooo kakšen odziv! Hvala!
    Res o dišalo - že pest kamilic strašno diši...bom pokazala rezultat.
    Dodo, kmalu sledi novo poročilo, sem pa enkrat davno pozimi že imela inventuro:-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Mene tudi zanima kaj bo nastalo. Sem pa prepričana da bonastalo nekaj dobrega in dišečega. In bravo, da se lotiš vsega.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja, res se splača nabirat! Sicer se jaz še zmeraj šlepam in se pustim cartat, ker del z nabiranjem in sušenjem opravlja Mjeva mama ... jaz pozimi samo kuham čaje.

    OdgovoriIzbriši