...bomo pojedli.....še tole:
GIBANICA (kao haloška, ampak tale je čisto moja:-))))
Kvašeno testo iz 1/2 kg bele ali krušne moke, 1/3 kocke kvasa(+ščepec sladkorja+ malo mleka za kvasec), malo soli, pribl. 1/4 litra mleka, 1 žlice olja.
Nadev:
1/2 kg skute
1 velik ali 2 mala lončka kisle smetane
4 jajca
sol
sladkor po okusu
2 žlici zdroba
Skuto pretlačimo, dodamo 2 jajci, polovico smetane, solimo in sladkamo po okusu. V lončku stepemo preostali jajci in smetano.
Vzhajano testo razvaljamo na velikost pekača (peki papir, ali pa ga samo pomokamo), robovi testa pa naj gledajo čez rob. Premažemo s skuto, potrosimo z zdrobom in prelijemo z jajčno smetano.
Pečemo pri 180 st. približno 3/4 ure.
Kalorije bom štela jutri, ko bom do poznega popoldneva v službi...zgleda, da ne bo nič ostalo za jutrišnjo malico...
Zakaj moraš ti take reči kazat, ko se ravno trgovine zaprejo, jaz pa skute nimam doma :( Še dobro, da sem ravno pospravila dobro kosilce, sicer bi verjetno kar en kos monitorja odgriznila. Uhh.. moja Štajerska.. takale peciva najbolj pogrešam :)
OdgovoriIzbrišiSpet ena dobrota. Se mi kar sline spet cedijo.
OdgovoriIzbrišiMhmhmhm, zadnje čase padam samo še na peciva s skuto in kvasom :-)Hvala za recept!
OdgovoriIzbriši:-)) nujno bo treba ponovit vajo:-))) je zmanjkalo še prej,kot se je do konca ohladila.
OdgovoriIzbrišiHvala za komentarje!