sobota, 4. julij 2015

Začetek (domače) kopalne sezone...

...bazen je napolnjen, voda se je od včeraj že skoraj preveč segrela. Za popoldansko sladkanje pa bodo poskrbeli krompirčki:



Z mafini se običajno ne hvalim, ker mi ne uspejo. Vseeno me pa premamijo pisani papirčki in mali grižljaji, zato ponavadi pacam po svoje:

PONAREJENI MAFINI

za 8 papirnatih posodic potrebujemo: 1 skodelico sladkorja, 2 skodelici ostre moke, malo pecilnega, lupina in sok limone, 4-5 jajc, 1 skodelico jagodičevja (jagode, borovnice, ribez,...), 2 veliki žlici grškega jogurta.

Ločimo beljake in stepemo trd sneg, rumenjake pa močno stepemo s sladkorjem. Dodamo jogurt, limonino lupino in sok, moko s pecilnim in premešamo. Če je pregosto, dodamo še malo jogurta. Na koncu s kuhalnico zamešamo sneg, naložimo v papirčke in po vrhu naložimo jagodičevje. Pečemo pri 180 st. (ventilator) 15 minut do zlato rumene barve.

Pravi ali ponarejeni....treba se bo potrudit, da ne ostanem brez :))

1 komentar: