sobota, 24. januar 2015

Že dolgo nič o...

...kruhu: pečem dvakrat tedensko, vendar ne pride na vrsto za fotografiranje, ker mi vedno prej kdo odnese krajec:)
Pravkar je iz pečice pogledal lepo zapečen hlebec:


MEŠANI KRUH
za tak hlebec potrebujemo 1,5 kg moke (v mojem je 1 kg pšenične črne in 1/2 kg pirine), 3/4 kocke kvasa, 3  žličke soli, 1 žlico sladkorja in približno 8 dl tople vode.

Polnozrnatega kruha pri nas nikakor ne spravim v promet...vedno so pripombe in, priznam, tudi meni preveč grob kruh ni najbolj okusen. Zato eksperimentiram s črno pšenično in pirino moko. V eni od trgovin sem odkrila "kuhinjsko" pirino moko, ki jo uspešno podtaknem povsod, kjer rabim mehko moko.
Komaj čakam, da si malo oddahne in si privoščim krajec:)

8 komentarjev:

  1. Zadišalo je do Litije :). Obožujem tvoje recepte in tudi takle kruh pride na vrsto ;):

    OdgovoriIzbriši
  2. in do Velenja, še danes diši.

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala!
    Lili, zadnje čase škrtarim z recepti, obljubim, da se bom poboljšala :)
    Simona, danes več ni, bo pa jutri svež :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmmhm jaz bi tudi krajec :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni pa nikoli tako lep ne rata :( najbolje, da kar k tebi pridem odgriznit krajec :) al pa v šolo..

    OdgovoriIzbriši
  6. uf, bi sedajle zmazala en kos! hvala za recept, bo treba izprobat!
    lp

    OdgovoriIzbriši