sreda, 30. julij 2014

Zeleni prsti v juliju...

...še sreča, da sem bila lani trmasta (hehehe, to sicer ni nikoli problem) in sem kljub pripombam domačih nabavila rastlinjak. Če ga ne bi, bi bili spomladi zaradi polžev brez solate in zdaj brez paradižnika....

 Do zdaj je preživel brez škropljenja, vsak drugi dan naberem eno veliko košaro. Že v prejšnih poletjih sem ga po steblu precej obirala in porezala liste ob plodovih (zato je bil lani zaradi vročine "pečen"). Mogoče ga letos to rešuje. Zanima me, kako dolgo bo zdržal - v neposredni bližini vrta sta dve večji površini krompirja, ki ga je popolnoma uničila plesen.

Presenečenje letošnjega poletja: cepljene solatne kumare :-)  Po rastlinjaku sem dvema sadikama napeljala mrežo za grah - najprej v višino, nato pa še po stropu rastlinjaka. Do jeseni bo treba še podaljšati, saj so posamezni poganjki prerasli dolžino rastlinjaka:-))) Letos se jih bomo res najedli in še za zimo bo ostalo (naribane za omako).


V prejšnjih letih je bilo zaradi vročine fižola za sproti in še nekaj malega za zimsko zalogo...letos pa rodi kot nor in s stročjem zalagam vse sosede:-)) Čeprav sem ga sadila trikrat in že skoraj obubala...

Zdaj pa čakam novo pošiljko dežja...in upam, da ne bo toče

6 komentarjev:

  1. Lep pridelek imaš. Mi smo ves paradajz vrgli ven, nekaj ga še vztraja v rastlinjaku. Smo pa rastlinjak preveč zapirali, čes je premrzlo.

    OdgovoriIzbriši
  2. bravo nelya, tudi taki zeleni prsti, ti gredo dobro od rok. letos sem ostala brez paradižnika, ostale zelenjave imam pa na pretek. njiva mi je super obrodila, ker je ogromno vlage, nizkega fižolčka ima toliko, da ga vsak drugi dan pobiram in že razdajam, brokoli je visok kot "palma", obrodil je, cepljene kumare pa tudi meni super delaji in se vzpenjajo po mreži. lepo je pobirat svoje in dajat v lonec, a ne?
    lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za komentarja!
    Kirena, to napako sem naredila lansko jesen in mi je vsa solata šla v luft. Za miklavževo sem poflancala ene revice z grede, da smo spomladi imeli solato. Zdaj pa ga ne zapiram, ker se nabere vlaga in kaplja po paradižnikih.
    Iris, cvetačo in brokoli so do zemlje pojedli polži, je pa zato fižola in ostalega na pretek. Kaj čemo...vsako leto je nekaj. Ja, najlepše je dat v lonec svoje:-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Pohvale za dobrote domačega vrta:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prav lepo je pogledati tvoje vrtne dobrote.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pri tebi se pa dogaja. Tako na ustvarjalnem področju, kot v rastlinjaku.
    Kdor ima zlate roke, jih ima za vse :)

    OdgovoriIzbriši