torek, 8. julij 2014

Že dolgo nič o...

...žajfah:-) Da ne bi mislili, da me je minilo....
*presenečenje letošnjega poletja: konopljino milo z vonjem poprove mete. Recept sem našla na netu. Na prvi pogled čudna kombinacija, skoraj je že "letelo" s plastično posodo vred v kanto za smeti, ker je bilo tako mehko...na srečo sem počakala in zdaj komaj čakam, da dozori:


*ponovitev vaje, ker je zmanjkalo: vrtnica&vanilija&geranija

*Himalaja: milo s himalajsko soljo in eteričnim oljem rdeče pomaranče (recept sem našla na netu):

*ponovitev vaje, ker je zmanjkalo: "moško" milo s cedro in rožnim lesom ter bergamotka s kokosovim mlekom zame:

*sivka, za ljubiteljico sivke (priznam...rada imam vonj sivke, vendar ne v milu):

*brez čokolade pri nas več ne gre, zato sem si naredila novo zalogo; tortice so piling milo s kokosom in karitejevim maslom (50/50):

*končno se mi je posrečilo medeno milo. Po nekaj ponesrečenih poskusih sem včeraj zmešala vse ostanke olj in masla (seveda stehtala in preračunala lug, brez tega pač ne gre), dodala olivno olje, da je bilo za pošteno mero, 1 žlico čebeljega voska in skodelico medu. Za povrh pa še kamične cvetove:-) Milo čudovito diši po medu in kamilicah. Glede na zadnje poskuse, ko je namesto mila nastal vulkan in je milo razpadlo, sem se očitno že nekaj  naučila:

* za pokušino sem naredila olivno milo (3/4 olivno olje, 1/4 kokosovo maslo, v posodi je očitno ostalo še malo voska, ker milo diši po vosku), ki sem ga pustila v kosu. Ker bi naj olivno milo z dajlšim časom zorenja postajalo vedno boljše, bom tam ob koncu leta poročala, kako se bo obneslo.

Zdaj pa čarovniško kuh´no zapiram do oktobra! Do takrat se bomo pridno umivali :-)))

7 komentarjev:

  1. Zelo so lepa, da dišijo ne dvomim :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmm, kar pojedla bi jih, ko si napisala sestavine :) Da so čudovito dišeče, ne dvomim.

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala obema! Žal niso za pojest, so samo za umivat:-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovito izgledajo ,dišijo pa verjetno še bolj:)

    OdgovoriIzbriši
  5. rdeča pomaranča??? hmmm.... na sploh se bere tole kot pošteno dišeča zaloga :)

    OdgovoriIzbriši
  6. pridi povohat, super dišijo:-)

    OdgovoriIzbriši