sreda, 5. februar 2014

Hišni zmaj :-)

...vsake toliko se hči prismeji s predavanj:  Nemci baje osebi, ki ima doma čez gospodinjstvo, pravijo Hausdrache (hišni zmaj). Baje sem jaz tipična predstavnica teh bitij, sploh ko najdem posodo v pomivalnem koritu, popacan pult v kuhinji, cunje okoli koša za perilo,..................mularija pravi, da se "čist brez veze razburjam". Brez veze ali ne, sem pač staromodna mati, ki zahteva, da mularija pospravi za sabo in da po svojih močeh pomagata v gospodinjstvu. Če jaz skrbim za njune "polne riti vsega", se tudi mulca ne bosta pretegnila poleg pomivalca in ostalih pomočnikov, ki sem si jih omislila.
V tem tednu imam prisilni počitek (sploh ni hudo, prav paše odklop), ker sem ostala brez glasu.  Časa imam za prodajo in da ne čepim stalno v štumfkih, sem se lotila večjega projekta - Drachenschwanz/ Dragons tail (zmajev rep):


Začetek ni bil čisti nič sanjski, bolj v stilu hišnega zmaja :-))...po sedmih poskusih sem končno naštudirala, kako začeti in predvsem kako nadaljevati:-).Seveda sem spet priredila po svoje, šal iz samih desnih vrst bi bil predebel in preveč trd. Za prvič sem vzela kar štreno volne za nogavice, v kateri prevladujejo zmajeve barve. Me prav zanima, kaj bo nastalo, nadaljevanje še sledi....

7 komentarjev:

  1. Ko bo šal narejen bo fantastičen. čao

    OdgovoriIzbriši
  2. Wauuuuuuu, krasen zmajev rep, mogoče te pa malo skopiram :)). Glede na to, da sm tudi jaz Hausdrache, kakor praviš, da se takim mamam reče mi bo pristajal ;).
    Pozdravček po predolgem času Lili

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kar skopiraj, saj menda ne moreš bit brez repa:-))

      Izbriši
  3. Hahahahaha.... zmajevka bo dobila rep :)))))))))))
    Pozdravi se čim prej :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz sem svojega naredila že jeseni (verzija Hitchhiker). Moj je zelen, tako da je res pravi zmajev rep. Sicer je kar dolgotrajno štrikanje (naredila sem 42 "stopničk"), ampak zadeva je uporabna. Delala sem ga iz samih desnih, pa je res mehak. Na iglah je že naslednji.

    OdgovoriIzbriši
  5. do večera se je rep že podaljšal, čaka pa me še precej dela. Imam občutek, da se bo zalega do konca zime namnožila:-)

    OdgovoriIzbriši
  6. :-) he he he same zmajevke na kupu :-) Čimprej se pozdravi, komaj čakam fotko končnega izdelka!

    OdgovoriIzbriši