ponedeljek, 13. maj 2013

Okus po spominih...

...se še spomnite?
Ločimo beljake in rumenjake; rumenjake, sol, sladkor po okusu zmešamo z mlekom in moko v gosto maso (kot za palačinke), dodamo sneg im ščepec pecilnega. V maso pomakamo akacijine cvetove in ocvremo. Pečenjake odcedimo na papirju in potresemo s sladkorjem v prahu.
Za 4 osebe potrebujemo pribl. 2 dl mleka in 2 jajci, moko sem dodala po občutku.

Kalorije bomo šteli takrat, ko bo akacija odcvetela:-))

3 komentarji:

  1. Mi pečemo bezgove cvetove, je pa bilo vedno potrebno ob tem, ko smo otroci in mama jedli bezeg, ocvreti kakšen akacijev cvet za atija, ki je prihajal s ptujskega konca in tam je bila to specialiteta.
    Res si mi obudila spomine in lušte. Bo bezeg kmalu na vrsti za večerjo.

    OdgovoriIzbriši
  2. zanimivo, bezga na našem koncu ne cvremo. Samo sušimo za čaj.

    OdgovoriIzbriši
  3. Akacijo sem uspela jesti samo enkrat letos. Pa tako rada jo imam. Mogoče pa letos poskusim kakšen okus ima bezeg :)

    OdgovoriIzbriši