četrtek, 18. oktober 2012

Hotel mama

Simon je prišel sredi tedna domov na vikend:-).V bolnišnici je bil v sobi sam in mu je bilo popoldan in zvečer strašno dolgčas. Zdaj je v ekskluzivni oskrbi v hotelu mama, ustvarjanje je vključeno v polni penzion:-)))
Časa imava za prodajo in da ne "visi" cel dan pred TVjem, je bilo treba najti zanimacijo:
 Od vseh novodobnih "praznikov" ala valentinovo, materinski dan, haloween itd...se je pri nas prijel samo zadnji. Mogoče tudi zato, ker so v tistem tednu krompirjeve počitnice in je časa za ustvarjanje dovolj. Knjige so že nekaj let doma (ugodna ponudba na Amazonu) in če ravno nimam ideje, jih je v njih več kot dovolj za jesensko ustvarjanje. Seveda je tudi v šivalnici dovolj predalov in škatel, ki skrivajo same zanimive reči, malo sva pa improvizirala, ker doma ni bilo vsega, kar bi potrebovala.
Danes sva mečkala volno in filc:


NETOPIRJI
Potrebujemo ostanke volne za pompone, malo belega papirja, flumaster, lepilo, filc ali debelejši papir za ušesca in krila. Kos debelejšega kartona (od embalaže) pribl. 5x10 cm, na katerega bomo navijali volno za pompone.
Volno navijemo na pravokotnik (krajša stranica). Ko je dovolj, karton malo upognemo in ga previdno izvlečemo. Pripravimo daljši kos volne, ki bo potem služila tudi za obešanje.Volno prevežemo po sredini in na obeh straneh prerežemo, da dobimo pompon. Nama so všeč kuštravčki, lahko pa še volno malo prirežemo, da so pomponi lepši.
Pripravimo krila in ušesca: iz papirja ali filca izrežemo dva trikotnika, in oblikujemo netopirjeva krila. Filc ali papir prepognemo, da hkrati izrežemo obe krili. Ušesca - oblika je razvidna iz zg.slike.
Iz belega papirja izrežemo kroge ali ovale za oči, pobarvamo s flumastrom.

Na pomponu razgrnemo volno in prilepimo ušesa, krila in oči. Pred lepljenjem naj bo vrvica na vrhu, da lahko kuštravčka obesimo.

Pri nas strašijo v predsobi:


5 komentarjev:

  1. Vau, ful simpatični netopirji!
    Krasno :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Superski so. Bolniku pa hitro okrevanje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Pridna sta, luštne stvari sta izdelala! Hitro okrevanje!

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj kako so pa tile netopirčki čudovito strašljivi :). Lp

    OdgovoriIzbriši