nedelja, 24. oktober 2010

Aranhofobija:-)))

Kdo se boji pajkov?















Če  vas mika:
potrebujete ostanke črnega flisa ali navadnega blaga, kosmato žičko, oči, lepilo, sukanec, polnilo za blazine ali navadno vato. In dobro voljo, seveda!
Najprej iz blaga urežemo krog in ga ob robu z drobnimi šivi obšijemo. Sukanec napnemo, skozi luknjico napolnimo pajkcovo telo s polnilom in zašijemo odprtino. Kosmate žičke prerežemo na polovico in 4 kose skupaj našijemo na spodnjo stran telesa.
Prilepimo oči in zabava se lahko začne:-)))

Simon si je naredil enookega gusarskega pajka:

sobota, 23. oktober 2010

Sprehod po mavrici...



Že od septembra pletene nogavice grejejo moje in Simonove prste. Ob posebni priložnosti sem v preteklem tednu nekaj parov podarila - in naletela na tako presenetljiv odziv, da...

...gredo nogavičke v prodajo!

Vabljeni vsi, ki vas rado zebe v noge!

nedelja, 17. oktober 2010

Štrikarski virus n - tič...

...tudi korpca za velike štrikarske projekte se dobro obnese:-)) tukaj je dokaz:

Dokončam še patent in doštrikam par cm rokavov - in že me bo grela nova jopa s (pre)kratkimi rokavi - glede na to, kakšen je bil začetek kurilne sezone v službi, bo prišla še kako prav.
Baje so bili enkrat pred mesecem zadnji? Pa ja...zarečen kruh n-tič:
V Hoferju sem si spet naredila zalogo in zgleda jih bom štrikala kar naprej...je prav sproščujoče:-)))
Danes je pravi dan za peko, uporabila sem receprt, ki ga lahko prilagodim glede na vsebino shrambe in hladilnika:
SADNO PECIVO
za podolgovato ponev (pribl. 40x25 cm) potrebujemo: 3-4 jajca, 1 skodelico (lonček za čaj) sladkorja, 1 skodelico mleka ali 1 jogurt, 2 skodelici moke, malo pecilnega, 2 žlici olja in sadje (sveže, zamrznjeno, kompot,....)
Jajca stepemo s sladkorjem, dodamo vse ostalo (razen sadja) in premešamo. Vlijemo v pomaščen pekač, po vrhu naložimo sadje in pečemo pribl. 45 minut na 200 st.


nedelja, 10. oktober 2010

Nove barve...

...moj okus se rahlo spreminja:-)) Sicer imam rjavo še vedno zelo rada, ampak tukaj me že nosi nekam v sivo-vijolično vesolje:




Pisani puli bo zgleda favorit letošnje zime. Zdaj me čaka še prav nič ustvarjalno opravilo - robljenje...

sobota, 9. oktober 2010

Sence


Žalostna sem. Spominjam se fejst punce svojih let, ki je izgubila boj z boleznijo. Velikokrat sem se do solz nasmejala njenim komentarjem mojih svilenih packarij, danes pa tudi nova rutka nima pravega sijaja. Zbogom, Vava.

četrtek, 7. oktober 2010

Okus po spominih - rezultati

Kako čas beži! Menda v maju, ko so na mojem zeliščnem vrtu dehtele kamilice, sem začela nabirati zelišča za domači čaj. Rezultat postavljam danes na ogled:



nasušila sem 4 velike škatle mešanih zelišč: kamilica, melisa, meta, malo žajblja, bezeg, robidovo listje, gozdne jagode, lipovo cvetje. Manjkajo trobentice (zamudila) in bezgovi plodovi (me je povozil čas), namesto njih bom dodala še plodove šipka, ko bo dozorel.
Zdaj pa imam problem: kovinske bučke mi nekako niso simpatične, kuhanje čaja kar tako tudi ne, v gazo tudi ne bi zavijala...bi pa skoraj morala pred kuhanjem naredit "porcije".
Baje obstajajo prazne čajne vrečke. Kakšna ideja, kje jih nabaviti?

In še opravičilo, obvestilo, pritožba nevemkomu...odkar imam novo "škatlo" (beri: računalnik), na precej blogih ne morem komentirati... bo res treba 64-bitne WIN7 vrečt dol in naložit dobre stare XPje? Počasi mi gre vse skupaj že pošteno na živce, ker imam v šopku problemov še par "cvetk", recimo povezovanje na wireless v službi...