ponedeljek, 9. avgust 2010

Sprehod po vrtu...

...pravzaprav okrog vrta:-).
Na predlani posajenih drevescih zorijo prva jabolka in hruške, robide in maline so na vrhuncu...sicer se zelo trudimo, pa se vseeno ne da vsega pojesti...zima bo dolga, pravijo:-)

DOMAČ MEŠAN DŽEM/ali marmelada, če sadje zmiksamo:
Za vsak kg na koščke narezanega mešanega sadja (letna jabolka, hruške, maline, robide, breskve, prve slive,....kar pač imamo) potrebujemo 1/2 kg želirnega sladkorja 1:2 (lahko dodamo še malo navadnega sladkorja, če je prekislo). Po želji sadje olupimo.

Sadje pomešamo s sladkorjem in segrevamo do vrenja. Počasi kuhamo približno 10 minut in napolnimo kozarčke.

Rezultat (pekli smo palačinke in baje so najboljše s pravkar kuhano marmelado):

Me je malo imelo, da bi se lotila zelo približnega približka tega , pa sem raje sedla in počakala, da me je minilo:-))) Vladka, priklon do tal!

5 komentarjev:

  1. Res je, ni je boljše od domače marmelade, če je pa še sadje z domačega vrta, pa itak ;)
    Njami, si mi nardila lušte ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Le zakaj sem ob tako pozni uri naletela na tole objavo! Komaj požiram sline. Še sreča, da nimam pri roki domače marmelade. Po tvojih objavah sodeč, si tudi ti en multipraktik! Vse ti uspe, česarkoli se lotiš!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala Nelya, lahko pa narediva kakšno blagovno zamenjavo. ti meni kakšno marmelado, jaz tebi obeske :)))) Zgleda in sliši se zelo njami ta mešana marmelada in ne dvomim, da je pravkar kuhana najboljša na palačinkah.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vladka, takoj sem ZA!
    Glede na to, da sva z istega konca naše "kokoške", se bova zmenili kar za kofe, da ne pošiljam steklovja po pošti - bi se znalo zgoditi, da dobiš marmelado z neužitnimi dodatki:-))))
    Povej, kdaj, kako, zakaj...

    OdgovoriIzbriši