sobota, 10. julij 2010

Moje!

...moja Afrika...
Do včeraj sem ljubosumno čuvala krpice, ki so ostale od povštrov in košare. Vedela sem, kaj bi imela, pa nisem vedela, kako naj naredim...včeraj mi je uspelo:

Tadaaaaaaaaaam, ponosno predstavljam novo peresnico in drobižnici! Ob včerajšnji seriji sem se precej naučila in te moje so POPOLNE! Če ne zaradi drugega, pa zaradi barve:-)))

Dodajam še recept za sladkosnede ljubitelje mehke hrane (Simonove najljubše v teh dneh, ko je samo pasirano hrano). Pred leti sem ga našla v Nedelu in ima posebno mesto v moji zbirki najljubših receptov.

SKUTNI CMOKI (za 10 cmokov)
Za testo potrebujemo: 30 dag nepasirane skute, 6 dag stopljenega masla, malo soli, 2 jajci, 10 dag instant zdroba, 10 dag ostre moke. Vse sestavine pognetemo v testo, ki naj počiva 1/2 ure.
Nadev: marelice, polovice breskev, maline, jagode,.....po želji sadje sladkamo.

Na pomokani deski testo oblikujemo v svaljek in ga razrežemo na 10 kosov. Vsak kos v roki malo sploščimo, vanj vtisnemo sadje in oblikujemo cmoke.
Zavremo vodo v večjem loncu, solimo in cmoke kuhamo pribl. 10 minut. Medtem na maslu prepražimo drobtine in kuhane cmoke povaljamo v njih.

Slika? Pride, če jih ne bomo spet prehitro pojedli:-)))

6 komentarjev:

  1. Krasne so, tako tiste z rožami, ki jih ne moreš več gledati ;), kot te. Ja bogi Simon, da je moral tako predčasno končati zadevo. Je imel pa srečo, čeprav tudi meni ni nič jasno kako so mu to vsadili nazaj. Jaz sem si uspela tudi nekje pri njegovih letih zlomiti obe enki s padcem in od takrat sta štuklani ;) Se skoraj ne vidi.

    OdgovoriIzbriši
  2. Te peresnice so čudovite v svoji zemeljsko rjavi barvi. Pa še pofotkala si jih v tako zanimivem okolju.

    OdgovoriIzbriši
  3. hvala
    Vladka, nikoli še nisem slišala za "sajenje" in "štuklanje" zob...če bi bila jaz z njim, ne bo znala odreagirat! Upam, da bo uspelo. Boli ga, ampak zaenkrat ni otekline in močno stiskam pesti, da se ne bi vnelo.
    Helena, moje fotke so vedno bolj uboge, ker si ne vzamem časa in nimam idej. Tale je ena redkih, ki so mi všeč.

    OdgovoriIzbriši
  4. hehe, tele so pa res čisto tvoje. In pašejo h košari :)
    hmm.. cmoki.. kdo bi vedel, če bi tole dečva jedla.. po moje bi bilo treba čokolado na sredi skrit :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Oooo so pa res nekaj posebnega in upravičeno si jih čuvala. Čudovite so :-))

    OdgovoriIzbriši
  6. torbice so seveda krasne, recept za cmoke si bom pa prepisala, jaz jih vedno delam s krompirjem

    OdgovoriIzbriši