sobota, 15. avgust 2015

Zeleni prsti v avgustu...

...na koncu - upam - zadnjega (pre)vročega vala...
Vsako leto nekaj zraste, ne glede na vreme. Fižola je za sproti, v tem vročem poletju se je najbolje držal vijolični fižol, ki po zadnjem dežju spet rodi. Po kar nekaj letih je letos zraslo res debelo korenje.
Letos  bo paradižniak manj, ker se je v vročini cvetje kar usulo. In nisem imela najbolj "srečne" roke pri izbiri sort, kupila sem grozdaste paradižnike, ki dolgo ostanejo trdi in niso najbolj primerni za kuhanje. Torej se ga bomo pač najedli do sitega, domače omake pa ne letos ne bo :) Zadnji melancami so zaradi vročine grenili in za povrh so jih "našli" še koloradski hrošči, zato so že romali na kompost.




Vrt v avgustu je vsako leto pisan: poletno cvetje je prekrilo vsak prazen del vrta :)



Po dežju pa bo potrebna prava delovna akcija: opleti in prekopati je potrebno prazne grede, čas je za prvo setev motovilca.
Že spomladi sem začela preurejati zeliščni vrt: meta in origano sta se razrasla čet vse ostalo in sem jima ponovno "odmerila" manjši prostor, posadila sem nekaj novih zelišč in odstranila tista, ki niso uspevala...na prazni zemlji se je v zadnjih dveh tednih tako razrasel plevel, da ga moram pred fotografiranjem najprej opleti :) Dela v naslednjem tednu ne bo zmanjkalo...in res upam, da je danes zadnji vroči dan letos...

3 komentarji:

  1. Kljub vročini so vrtovi polni domačih dobrot,kajne:)

    OdgovoriIzbriši
  2. res je! Enkrat eno, drugič drugo...in danes je tako fajn, celo jopico rabim :) Komaj sem čakala :)

    OdgovoriIzbriši