nedelja, 24. avgust 2014

Zeleni prsti v avgustu...

...na vrtu je premokro za kar koli, zato pobiram pridelek, kuham slive in čakam, da se zemlja osuši in začnem migat za jesen in zimo. Glede na to, da dan in noč zaliva, še ne bo kmalu...vsaj motovilec in zimsko solato bi posejala.

                                            Melancani pridno rodijo, še bom kuhala:-))

 V rastlinjak sem pod paradižnik posadila solato.Zdaj pa stražim, ker sta dve že pristali v polžjih želodcih...banda slinasta
 Krtinovec je dobil nov rob. Po šestih letih je bil les že često preperel in trava se je zaraščala v zelišča...zdaj bo spet za nekaj časa mir. Po dolgem razmišljanju in izbiranju robnikov, pragov, kamnov,...sem spet izbrala les.


 Astre so poeg cinih moje najljubše poletne rože, posadim jih po celotnem vrtu. Letos so celo poletje dobro zalite in cvetijo ko za stavo.

Dela nikoli ne zmanjka, robite končujejo, jesenske maline pa so že začele zoreti. Letos bo spet dovolj vkuhanega domačega paradižnika za mrzli del leta:-)


Saj ni res...pa je: včeraj sem obula volnene nogavice:-( Sicer je izbira strašno velika in v omari jih je od preteklih zim precej na zalogi, ampak...ni še pravi čas:-(  Včeraj je bilo prav prijetno ob pečici v kuhinji.

4 komentarji:

  1. "...vsaj motovilec in zimsko solato bi posejala...."
    Meni je uspelo motovilec posejati med dvema dežjema hehe
    Sicer pa res na vrtu zdaj nič ne morem delati: malo pobiram pridelke, za sproti za kuho, pa gledam žalostno propadanje paradižnikov. Brez strehe so plodovi do zdaj še kar zoreli, zadnji deževni dnevi so jih pa dokončali :-(

    OdgovoriIzbriši
  2. Ladka, pozdravljena!
    Ja, bi posejala...ampak bo treba prekopati grede, pa je premokro. Čakam na par dni lepega vremena. Lepo bodi

    OdgovoriIzbriši
  3. Pridna si, tudi jaz sme včeraj obula tvoje nogavičke in tudi spala z njimi.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ,muhasto vreme kar nagaja,tudi jaz sem v nogavicah.

    OdgovoriIzbriši