ponedeljek, 11. junij 2012

Peteršilj pri frizerju:-)))

Čas je za ozimnico! Glede na vreme bi rekla, da poletja sploh ne bo:-(((

Ker mi zmrznjen peteršilj ni najbolj simpatičen, ga že nekaj let sušim. Po obilnem majskem (in junijskem) zalivanju od zgoraj sem morala pohiteti:
S stebel sem osmukala listke in kak teden bo trajalo, da se bo posušil. Potem ga bom dala še za dobro uro v pečico na 50 st., zdrobila in pospravila v kozarčke. Na zraku sušen ohrani barvo in aromo. No, mogoče le malo potemni, prav gotovo pa je precej bolj zelen kot kupljen...

Med mojimi priljubljenimi začimbami je tudi zelena. Običajno gojim stebelno zeleno, ki ima večje liste:

1 komentar:

  1. Peteršilj praviš? Hmm.. tudi pri nas je že zrel za žetev :) Zeleno bom pa preskočila, mi je zanič :)

    OdgovoriIzbriši