sreda, 22. april 2015

Zeleni prsti v aprilu...

...ali permakultura za telebanko :)
Pri nas že od nekdaj nič ne raste v vrstah. Letos, ko se je iz bolečega kolena, ki ga "nisem hotela slišati" izcimil cel hudič, pa bo še slabše :)) Zadnje, čemur sem se pripravljena odpovedati, je prav gotovo vrt in domača zelenjava.
Zato sem na kmetiji blizu nas nabavila seno. Čeprav zaenkrat še bolj razmišljam kot sadim, sem pod debelo plast mrve že "skrila" krompir, v senu se že grejeta tudi cvetača in brokoli. Res me zanima, kako bo uspelo.
To zimo se je rastlinjak ponovno izkazal: solata, redkvica in mlada čebula nam bodo počasi že gledali iz ušes:) Še plodovke bodo počakale na maj, zdaj še nimajo prostora. Po lanskih izkušnjah ne bodo nič zamudile.


Kako "napolniti" podarjene cvetlične lonce? Recimo takole:Vzpenjave jagode, ki še čakajo na "šotor" in bambusovih palic. Bom še poročala, kako bo uspelo, enostavno nisem mogla mimo sadik...

V enem od vrtnih centrov sem odkrila zanimiva semena: muškatno kaduljo, žafraniko, rimsko kamilico, materino dušico,....zato bo letos zeliščni vrt spet drugače dišal:


3 komentarji:

 1. pri vas pa je res že vse v akciji. Držim pesti, da kmalu urediš težave s kolenom.

  OdgovoriIzbriši
 2. Lepo rastoči vrt,moje kamilice so čez noč odnesli polži:)Tudi moje koleno je v pričakovanju rezultatov...

  OdgovoriIzbriši
 3. hvala vama! Počasi bo OK (upam).
  Jelka, ena fejst punca mi je svetovala, naj poljžjo zalego "nahranim" z zdrobom. V rastlinjaku je toplo in jih je polno, vendar zaenkrat ne delajo škode - očitno deluje! Poskusi.

  OdgovoriIzbriši