nedelja, 21. september 2014

Zadnji poletni vikend...

...in vreme za narisat! Kljub nočni nevihti se je na terasi že dopoldan ogrelo na 30, zdaj pa je že čez. Jutri bo baje že vse drugače....škoda, jaz bi še...
Zato v teh dneh lovim sončne žarke, režem zelišča, pobiram pridelek po vrtu...čeprav je na vrtu razen fižola ena sama žalost...





Danes sem "otvorila" novo sezono jabolčnih sladic:-). Prva je bila na sporedu (prva) jabolčna pita z mandlji po novem receptu:


Za večji pekač potrebujemo: 45 dag ostre moke, 20 dag masla, malo pecilnega,  10 dag sladkorja, naribana limonina lupina, 2 jajci in pol lončka kisle smetane ali mleka.
Za nadev: 6 večjih jabolk naribamo, sladkamo po okusu in dodamo cimet. 100 g mletih mandljev, ki jih potrosimo po razvaljanem testu preden naložimo jabolka.

Ne morem da ne bi:-)))) Naš Harley se je začel zanimati za lokalne volitve:-))))) Že petka imam solzne oči od smeha in še vedno mi je smešno....Fotke sicer ne bo, da ne bo kdo užaljen, napišem pa lahko:
Tik ob našem uvozu  z glavne ceste je od petka postavljen predvolilni pano in z njega se sladko smeji eden od županskih kandidatov v našem mestu. Da se je nekaj spremenilo, je Harley ugotovil prej kot jaz ....zdaj pa od jutra do večera "glasuje" in ugotavlja, ali je še tam. Torej, vsaj en glas je že zdaj zagotovljen:-))))

2 komentarja: