nedelja, 22. junij 2014

Zeleni prsti v juniju

... prva poletna sobota je bila delovna. Ob koncu šol. leta večkrat ni časa in, priznam, tudi volje ni, da bi sproti urejala vrt in vse ostalo. Zato sem včeraj od jutra plela, okopavala, povezovala, sejala, sadila, rezala,....zdaj bo nekaj časa mir:-))
Se pa včasih, sploh ob koncu takih dni, vprašam, ali mi je treba....velik vrt, rastlinjak, zelišča...danes je ob kosu malinove pite že vse pozabljeno in razmišljam, kaj bi posadila, ko skopljem zgodnji krompir...













5 komentarjev:

  1. Tako delo ti mora biti tudi hobi, drugace po moje nima smisla, ker bi delal vse z muko, kar pa ni namen. Verjamem, da ko celi dan prezdis napol sklonjena in plejes, okopavas,... si mislis, kaj mi je tega treba. Ampak vse muke so pozabljene ob vseh teh vasih krasnih sadovih. Jaz ti zelim cim manj takih del in cimvec uzivanja v plodovih :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala ti za prijazne besede! Take celodnevne akcije so pravzaprav bolj redke, večino dela se opravi sproti. Res pa mora ostati hobi, sicer je brez pravega smisla.
    Lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo lep in bogat vrt,slastna pita...vse to z domačega vrta je pravo veselje kajne.Tudi jaz že nekaj časa kopljem domač krompir in ni ga boljšega kot pečen s čebulo,česnom in petršiljem.Na krompirjevo mesto pa sadim solato ali lentivo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jelka, kaj je lentiva? Rastlino prav gotovoo potnam, samo pod drugim imenom:-)) Odločitev je padla - na krompirjevo mesto pridejo "leteči krožniki": bučke patišonke, bele okrogle bučke, ki so lani rodile do mraza.
    LP

    OdgovoriIzbriši