petek, 16. maj 2014

Ko me (spet) povozi čas...

...že dva tedna se spravljam k novi objavi. V času "mrka" se je zgodilo toliko stvari, da sploh ne vem, kje naj začnem:
* vrt, vrt in še enkrat vrt: paradižnik v rastlinjaku je visok 70 cm, veselo cveti, jaz pa pridno tresem stebla in šarim po cvetovih...upam, da bo zrasel kakšen plod. Glede na vreme ni videti, da bi kaj letalo okoli cvetov.

* ko sem že mislila, da ne bo šlo in skoraj obupala, je končno posijal žarek upanja: končno sem uspela pesjanarju dopovedat, kaj želim od njega :-)) Zato še naprej pridno hodiva v pesjo šolo in vadiva doma...v planu imava BBH, samo ne vem še kdaj - predvsem jaz rabim še precej vaje:-)))......in poli salama dela včasih čudeže:-)))

* našla sem prima spletno trgovinico in ugotovila, da bom kljub poštnini za sestavine za mila zmeraj plačala manj kot pri nas, dostava je pa eksta hitra.

* žajfasta nadaljevanka se nadaljuje...dolžna sem še poročilo za milo brez olivnega olja: SUPER JE! V tem mesecu sem se marsikaj naučila (predvsem na svojih napakah, ki se glede na cene pri nas poznajo tudi v denarnici), preštudirala vse možne vire, izmed vseh sprobanih receptov izbrala svoje najljubše milo in seveda spet pacala....Dolgo sem razmišljala o nakupu pravega podolgovatega kalupa za milo. Male tortice so sicer lepe, ampak v roko je najlažje prijeti milo pravilne pravokotne oblike. Predvsem zaradi cene sem samo razmišljala:-)) Še sreča - oni dan je mama slučajno odprla omaro v predsobi in vprašala, če slučajno rabim ozke podolgovate posode iz mehke plastike...seveda rabim:-)))

* otroka sem oblekla od glave do pete: pižame, trenirke, kengurujčki, majčke,...med prvomajskimi počitnicami sem pošila za poln predal blaga:-).

* Harley je pregnal vlomilca: ko sem med prazniki enkrat pozno zvečer prišla iz šivalnice v temno pritličje in psa pred spanjem še spustila iz hiše, je zunaj nastal cel cirkus: pes se je zagnal proti senci na terasi, čez par sekund sem slišala udarec v ograjo in trd pristanek na drugi strani. Si kar predstavljam, da je imel mokre hlače:-))) Bravo Harley! Pri 25 kilah in 60 cm plečne višine s tabo ni šale, čeprav si pudel:-)))

*Šivanje in štrikanje si zasluži posebno objavo, tokrat pa spet o žajfcah:


S čokoladnimi srčki sem se hvalila že enkrat v aprilu, zdaj so že v uporabi in čeprav nisem uporabila olivnega olja, je milo super! Seveda mi ni dalo mira in sem morala spacati še eno čokoladno milo, ki čudovito diši po mlečni čokoladi :-) Posoda bo pa ravno pravšnja za milo.
* Pri sosedi, s katero že nekaj let izmenjujeva vrtnarske izkušnje, semena in sadike, sem odkrila "starinsko vrtnico", na katero je zelo jezna, saj cveti samo enkrat na leto. Ampak ko cveti, diši do naše terase:-)) V zameno za srčkasto milo sem lahko nabrala sveže cvetove in jih posušila. Konec poletja bom naredila potaknjence in upam, da bom čez nekaj let imela svoje dišeče grmičke.


Lističi omamno dišijo in res škoda, da v milu zaradi luga postanejo rjavi.

* po dveh neuspelih poskusih mi je končno uspelo ognjičevo milo. Suhe cvetove (zaenkrat iz lekarne, v bodoče pa bodo domači) sem 6 tednov namakala v olivnem olju, na koncu pa sem zamešala še posušene cvetove. Iz vsebine vseh odprtih stekleničk z olji in s pomočjo cvetnih listkov vrtnice pa je nastalo še nekaj koščkov, ki dišijo po vrtnici:


Zdaj pa je mila za nekaj časa res dovolj.

5 komentarjev:

 1. O, pri tebi pa nastaja nekaj novega. Pogrešam pa tvojo svilo :) Ravno danes sem imela okoli vratu en šal izpod tvojih rok.

  OdgovoriIzbriši
 2. Uh, pri tebi se dogaja kar precej. Zanimivo je brati! Ob vseh opisih mil, mi je kar zadišalo :)

  OdgovoriIzbriši
 3. hvala obema
  Ja, se kar dogaja, stalno je nekaj...da mi ni dolgčas:-)

  OdgovoriIzbriši
 4. jaz pogrešam pa tiste filcane reči na svili :) kar pa me vseeno ne moti, da se ne bi z užitkom umivala s tvojimi mili.. men so fajn :)

  OdgovoriIzbriši
 5. Svila, svila....enkrat zagotovo bo:-) Zaenkrat me ne vleče dovolj, zato še ćakam

  OdgovoriIzbriši