nedelja, 16. marec 2014

Domača čokolada

....ko sem pred tedni odprla prvi paket kakavovega masla, sem pomislila na čokolado. Le kako ne bi, ko pa božansko diši po čokoladi:-)) Ker imam najraje temno čokolado, ki ni tako sladka kot mlečne čokolade, mi recepti na netu v stilu "zavri 2 deci vode in kilo sladkorja z margarino" niso bili simpatični. Zato sem kot običajno pacala spet po svoje. Rezultat je .....  za obliznit vseh deset prstov in to večkrat:-)))


Z obliko nisem komplicirala, maso sem ulila v keramično posodo, ki sem jo obložila s prozorno folijo za živila, postavila v hladilnik in potem narezala na koščke.
Sestavine: kakavovo maslo, grenki kakav, sladkor v prahu in mleko v prahu. Priporočam!
Približne količine: 150 g kakavovega masla,žlica kokosovega masla (masla se naj samo stopijo, ostanejo naj hladna, da se ohranijo sestavine in okus), 100 g kakava, 150 g sladkorja v prahu in 4 žlice mleka v prahu. Za ljubitelje sladke čokolade bo treba dodati več sladkorja.

Ajme....naslednjič bom dodala rozine, koščke suhih marelic, pražene lešnike,.....njam!




1 komentar:

  1. O groza.. rozine? Bljak.. al ni škoda dobre čokolade tako uničit? no, zame bi že tale osnovna verjetno rabila več mleka in mogoče sladkorja, ne nujno :) so mi bližje mlečne s kakim dodatkom lešnikovih krem :)

    OdgovoriIzbriši