četrtek, 13. marec 2014

Babji firbec - 1. poročilo

...najnovejšo packarijo sem pokazala v  tejle  objavi,  zdaj je pa že čas za prvo poročilo: milom, ki zorijo dobra dva tedna, so se na fašenk pridružili še čokoladni srčki s kokosom, solno milo z vanilijo in limono, milo s kokosom in pomarančo ter olivno milo z vonjem dišeče pelargonije. Pelargonije niso med mojimi najbolj priljubljenimi rožami, vendar mi eterično olje lepo diši.  Milo postaja vedno bolj trdo in vedno bolj diši. Še najmanj diši vanilija, drugič bo potrebno dodati več eteričnega olja. Vsa mila razen čokoladnega so rumena, barvo jim je dalo olivno olje, ki prevladuje v mešanicah.
Pol kilograma mase sem žal morala zavreči, ker sem šele čez nekaj dni (ob pregledu papirčkov, na katere sem si pisala recepte, ker sem spet pacala malo po svoje) ugotovila, da sem napačno preračunala količino luga...se zgodi, žal...ampak drugič bom računala dvakrat!
Za tokratno "proizvodnjo" sem uporabila silikonske modelčke (v kokosov srček bi kar ugriznila:-))), tako da mila ni potrebno rezati in tudi koščki lepo ležejo v dlan. Spet sem se igrala z različnimi sestavinami: s kokosovim mlekom, kakavom, kakavovim maslom, karitejem, z naravnimi eteričnimi olji...




Zaenkrat kaže, da bo uspelo. Še 6 tednov.

4 komentarji:

  1. A veš, da so se mi kar sline začele cediti, ker sem sprva mislila, da gre za kekse :) No, zdaj pa me je omamil vonj vseh sestavin, ki si jih uporabila za mila :) Vauuu, čudovita so in verjamem, da bo vse uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  2. hvala, tudi sama upam, da bodo mila tudi uporabna, ne samo lepa:-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Srčki so res takšni kot najbolj slastni piškoti! Sigurno ti uspe.

    OdgovoriIzbriši