sreda, 17. oktober 2012

Ko šivalni stroj sreča pletilke:-))

...zdi se mi, da so se zelo dobro razumeli:-))
Volnena pletenina - 10 eur, porabila sem še približno 100 gramov volne, ki se jepotikala po predalih: alpaka je ostala od  jope , zraven sem pletla še temnejšo sivo volno. Gumbe še izbiram:-)).
Ta kombinacija je nastala čisto po naključju. Pletenina je čudovita, vendar rahlo "grize" in ni najbolj primerna za ovratnik. Alpaka je zelo mehka, zato bi se ovratnik razvlekel in ker sem ga z overlockom prišila na jopo, bi bilo vsako popravljanje in spreminjanje "misija nemogoče". Zdaj je ovratnik mehak, vendar stoji kot je treba:-)))
Ob avgustovskem nakupu aplake v Majšperku mi hrček ni pustil mimo kište z ostanki in domov sem prišla z veliko vrečo sive Jelke, za katero že takrat nisem vedela, kako jo bom porabila...hrček pač...
Zdaj vem, kako jo bom porabila - s črno alpako jo bom popletla v debelo jopo, ali v pončo, ali...verjetno bo za vse dovolj:-)))


4 komentarji:

  1. Že druga prekrasna jopa. Kje pa kupuješ pletenino po tako nizki ceni? Lepa kombinacija šivanja in pletenja. Čestitam.

    OdgovoriIzbriši
  2. pletenino in tudi ostalo blago kupujem v MB v trgovini Lana. Džersi iz Loke pa je razred zase, zato se 2x letno odpravim v Škofjo Loko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kdaj greš spet v Loko? :) Saj vem, pozdravit se morate prej.
    Jopa pa prav dobro zgleda, še posebej takole, v kombinaciji s pletenino.

    OdgovoriIzbriši