četrtek, 2. december 2010

December bo dišal :-))

...včeraj po prazničnem kruhu, danes baje po medenjakih - ampak moram počakat, da pride mulc iz šole:-))

MLEČNI KRUH

1 kg mehke moke
1 kocko kvasa ali 2 vrečki suhega
15 dag sladkorja
15 dag masla
1 žlička soli
limonina lupina
5 rumenjakov
rozine, citronat, oranžat, koščki čokolade, itd...

maslo stopimo in malo ohladimo, rumenjake stepemo s sladkorjem, vse skupaj dodamo kvascu in moki in zamesimo testo. Ko vzhaja, vanj vmesimo rozine ali druge dodatke in oblikujemo hlebec, ki naj ponovno vzhaja. Pečemo pribl. 1 uro na 200 st.. pred peko testo premažemo s stepenim jajcem ali samo z mlekom

Rezultat? Tukaj je:

4 komentarji:

  1. Mmmmmmmmmmmm, do Litije diši :-)).

    Hvala še za en fajn recept !!

    OdgovoriIzbriši
  2. Z rozinami??? Tudi pod razno ne :)))) zgleda pa vseeno lepo :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmmmmmm, mlečni kruh me spominja na rano mladost. Njami, kako je bil dober.

    OdgovoriIzbriši
  4. Si kar mislim, da bo pri vas pošteno dišalo. Že ta kruh je fantastičen.

    OdgovoriIzbriši