sobota, 11. september 2010

Zaključek sezone...

...kuhanja sladke ozimnice - zadnje so vedno domače jesenske (vinogradniške) breskve. Džem se že hladi, tole bomo pa pojedli:
Od maja sem nakuhala okrog 200 kozarčkov (ni škrat, ampak jih vseeno ne grem štet:-))) - jagode in borovnice, višnje, maline, ribez, robide, poletne breskve, slive, jesenske breskve in "zmešan džem" iz vsega, kar se ni dalo sproti pojesti. Meni je ta tudi najbolj okusen in bom drugo leto obvezno ponovila vajo:-)
Tole pa je včeraj in danes pad(a)lo skupaj:

6 komentarjev:

  1. Ko tvoje objave berem, imam vedno slabo vest, ker sem sama tako grozno neproduktivna :))))
    Tebe pa kar razganja, še vedno. toook marmelade? Wauuu. Šivanje pa ti gre tudi še vedno dobro od rok.

    OdgovoriIzbriši
  2. zdaj pa zardevam...le zakaj bi ti imela slabo vest? Marmelade pa imam tudi za druge...čakam, da prideš kaj okoli, da ti spakiram par kozarčkov:-))
    Joj šivanje...komaj sem se zbrcala k stroju-kup blaga, morje idej, manjka pa taglavno...malo delodiša:-))) Odkar je zahladilo, spet čepim v štumfkih

    OdgovoriIzbriši
  3. To pa je eno lepo število kozarcev. In to uspete vse pohrustat v enem letu? Znova ena dobra kolekcija.

    OdgovoriIzbriši
  4. Madona, ne vem, če bom jaz v naslednjih 5letih toliko ozimnice pripravila. Tiste šivarije so pa tudi krasno "padle" skupaj;)

    OdgovoriIzbriši
  5. hvala!
    Vladuška, nekaj podarim mami in sestri, kak kozarček sosedom pred koncem leta, večino pa namažemo na kruh ali palačinke...zame se dan začne z Nescafe in kruhom z marmelado;-)
    Snežinka, saj ni toliko:-))) ostalih stvari ne vlagam, samo sladko. A si že nabavila mašino?

    OdgovoriIzbriši
  6. Uf, to si pridna! Pa breskvice... mnjami, te so mi ful dobre - imajo prav poseben okus. Sem jih zadnjič dobila eno vrečo od sodelavke, pa sem jih kar pojedla :)

    Pa kako ti ob vsem tem vkuhavanju še uspeti najti čas za šivanje?!
    Res, najpridnica!

    OdgovoriIzbriši