sobota, 29. maj 2010

Skomine...

...na jutranjem sprehodu s psom sem ugotovila, da pri sosedih, ki gojijo jagode za prodajo, že zorijo slastne rdeče žogiceJAGODNA TORTA (hitro, ampak slastno)

V modlu za torto spečemo biskvit iz 4 jajc, 15 dag sladkorja, 15 dag moke, 3 žlic vode, vanilina in malo pecilnega. Ohladimo in prerežemo

Nadev: pribl. 1 kg jagod, lahko tudi več; 1/2 l stepene sladke smetane, sladkor po okusu. Polovico jagod zmečkamo s sladkorjem, drugo polovico narežemo na rezine.

Na spodnji del biskvita najprej namažemo jagodno kašo, naložimo jagode, na vrh smetano, pokrijemo z drugo polovico bisvita, ki ga spet namažemo z jagodno kašo, naložimo jagode in na vrh spet smetano.

Varianta: spečemo tanek biskvit in ga navlažimo z jagodno kašo, naložimo jagode in smetano....in imamo takoj več kosov :-))))

Kako bo zgledalo pri nas, še ne vem

4 komentarji:

 1. Hmm.. a popoldan ste domaaaaa :)))))) če grem zdajle v mesto, pa po zemljo, pa posadim vse paradižnike.. bi se jaz mogoče kar na kavo povabila :)))) Neee, sploh ne zaradi jagodne torte :)))) pa še dostavo opravim :))))

  OdgovoriIzbriši
 2. jaaaaaaaaaa
  samo pohiti, to je vroča roba:-)))

  OdgovoriIzbriši
 3. Noo, ste že pojedli??? Kje je pa slikca? :))

  OdgovoriIzbriši
 4. kaj slikca - sem mislila, da boš prišla v živo občudovat packarijo....zdaj pa ni več:-(

  OdgovoriIzbriši