sobota, 3. april 2010

Praznične sladkarije

Sicer nisem ljubiteljica sladkega (celo kavo pijem nesladkano), potica me pa vedno premami. Včeraj sem mesila, mešala, valjala, pekla....tukaj je rezultat:

Absulutni favorit - vsaj za moj okus - je makova potica, v kateri je poleg makovega nadeva še višnjev ali ribezov džem, ki poskrbi za sočnost in okus. Po namazanem nadevu z žlico namečem še džem, nato pa zavijem in pečem kot običajno. Meni je najboljša!
In NEEEEE, ne bomo vsega sami pojedli - z mamo sva naredili blagovno menjavo: jaz potico, ona pa šunko:-))

P.S. nujno se moram pohvalit: Sonjo68 sem uspela "motivirat" za potratno potico. Sonja, zdaj pa ne odnehaj! Nadaljuješ lahko z makovo, orehovo, skutino, medeno, korenčkovo,..............če rabiš recept, pa povej:-))))

9 komentarjev:

  1. Hmm.. še dobro, da bomo tudi pri nas imeli blagovno menjavo.. mojo potratno za taščino.. karkoli že :)) Tale tvoja makova pa res dobro zgleda, tooook file.
    Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mmmmmmmmmmmmm,kok dobro zgleda !!!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zelo zelo pridna, koliko potic :-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja, tudi jaz sem ljubitelj makove potice. Ampak take z džemom pa še nisem probala. Super izgleda ta tvoj krožnik.

    P.S.
    In med tem ko to tipkam me grejejo taki super zokni :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. OMG!!! Čudovito! Res krasne potice, mmmm....

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj, naletela sem na tole slikco potic in vidim, da je že kar nekaj časa objavljena, pa vendar: bi bilo možno dobiti recept za makovo potico? Iščem najboljšega možnega že zeloo lep čas in tale vaša zgleda resnično božanska. Bi bila res vesela... Hvala.

    OdgovoriIzbriši