četrtek, 17. december 2009

Storžki Božički

ti možiclji so mi tako simpatični, da jih delam že nekaj let. Tudi drugo leto v tem času jih bom:-)Med vsakoletim počitnikovanjem na otoku Lošinju se s psom sprehajam po borovem gozdu in ta čas, ko Tedy "bere cajtnge" in "zaliva" mogočna drevesa, jaz po malem nabiram storže in "globoko diham" zrak z vonjem po smoli, žajblju in laškem smilju...
.
Če se želite lotiti dela, potrebujete borove storže, lesene ali stiroporne kroglice za glave, kosmato žičko in kos rdečega blaga. Vrvica je lahko sukanec, rafija ali pa ostanek volne. Najlažje jih zlepimo z vročim lepilom in pištolo. Za brado uporabimo volneno prejo ali kar navadno vato. Nosek narišemo ali prilepimo leseno perlico.
Najprej blago razrežemo v trikotnike - velikost prilagodimo kroglici. Trikotnike po dolžini zalepimo v stožec-kapico. Na kroglico prilepimo kapico, okrog kosmato žičko, na vrh vrvico....ko se posuši, nalepimo ali narišemo nos, narišemo oči in prilepimo brado.

4 komentarji:

  1. Kak so lušni tile božički. Jaz pa na morju pod samimi borovci, pa se niti slučajno ne spomnim, da bi nabrala storže:-) Tole si moram zapomniti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tako preprosti in tako srčkani.

    OdgovoriIzbriši
  3. res cart. ja, kot pravi Vladuška - storže bo teba nabrat, ne sam gledat:)

    OdgovoriIzbriši